Festiwal jest częścią IV Europejskich Targów Produktów Regionalnych
Jeśli ktoś nie próbował sławnego oscypka, to przynajmniej o nim słyszał. Oscypek to twardy wędzony owczy ser z Podhala, Pienin i Beskidów.
Wełniane kulki na czterech nogach idą powoli, skubiąc trawę. Niektóre beczą. Wszystkie dzwonią dzwonkami. Popędzają je psy. fot. Roman Koszowski
Jasiek robi superdobre oscypki, Michał skacze z Wielkiej Krokwi, Mateusz wygrywa konkursy, a Antek śpiewał dla prezydentowej.
Jasiek od oscypków, Michał od skakania, Antek od śpiewania i dziesiątki innych zdolnych - Ministranci z parafii św. Marii Magdaleny
Wełniane kulki na czterech nogach idą powoli skubiąc trawę. Niektóre beczą. Wszystkie dzwonią dzwonkami. Popędzają je psy.
„Wasz Kraków, nasze smaki, bo Polska smakuje" – pod takim hasłem zaprezentowano na Campusie Misericordiae w Brzegach organizację wyżywienia i przykładowe menu dla pielgrzymów.
Między Olsztynem a Zieloną Górą będzie kursował pociąg o nazwie „Gietrzwałd”