Czekoladowy pomysł
Jakub Szymczuk/GN

Czekoladowy pomysł

Brak komentarzy: 0

Adam Śliwa

MGN 12/2012

publikacja 15.01.2013 11:50

Jest takie miejsce niedaleko Warszawy, jedyne w Polsce, gdzie powstaje pyszna, ciemna, prawdziwa czekolada. Taka, jak przed wiekami. Z ziaren kakaowca.

Od progu roznosi się tu smakowity zapach czekolady. Ale najpierw, zanim skosztujemy tego smakołyku, schodzimy do magazynu gdzie w workach leży jego początek, czyli ziarno kakaowca. O tajnikach powstawania prawdziwej czekolady opowiadają jej twórcy Krzysztof Stypułkowski i Tomasz Sienkiewicz, kumple ze szkolnej ławki.

Dziękujemy, że z nami jesteś

To dla nas sygnał, że cenisz rzetelne dziennikarstwo jakościowe. Czytaj, oglądaj i słuchaj nas bez ograniczeń.

Czytasz fragment artykułu

Subskrybuj i czytaj całość

już od 14,90

Poznaj pełną ofertę SUBSKRYPCJI

Masz subskrypcję?
Kup wydanie papierowe lub najnowsze e-wydanie.
Pierwsza strona Poprzednia strona Następna strona Ostatnia strona
oceń artykuł Pobieranie..
Dyskusja zakończona.