„Dzisiaj ja gotuję”  – Bartek rzuca w domu hasło... i bierze się do pracy
„Dzisiaj ja gotuję” – Bartek rzuca w domu hasło... i bierze się do pracy
Henryk Przondziono /foto gość

Służę przepisem

Piotr Sacha

MGN 10/2016

publikacja 20.11.2017 14:55

Po powrocie z wieczornej Mszy często zakłada fartuch, otwiera lodówkę i… uruchamia wyobraźnię.

Co ostatnio ugotowałeś w domu? – pytam na dzień dobry ministranta z Chełmu Śląskiego. – Łososia w cieście francuskim – pada odpowiedź, a na talerzyku ląduje babeczka marchewkowa polana pysznym lukrem. – Smacznego – uśmiecha się twórca ciastka.

Dziękujemy, że z nami jesteś

To dla nas sygnał, że cenisz rzetelne dziennikarstwo jakościowe. Czytaj, oglądaj i słuchaj nas bez ograniczeń.

Czytasz fragment artykułu

Subskrybuj i czytaj całość

już od 14,90

Poznaj pełną ofertę SUBSKRYPCJI

Masz subskrypcję?
Kup wydanie papierowe lub najnowsze e-wydanie.
Pierwsza strona Poprzednia strona Następna strona Ostatnia strona
oceń artykuł Pobieranie..