nasze media Mały Gość 04/2024

Anna Leszczyńska-Rożek

|

MGN 05/2014

dodane 26.09.2014 14:41

Cytrynowy baranek

Puszyste baby, kolorowe mazurki i słodkie zwierzaki – tym pachną i smakują święta Wielkiej Nocy.

C o roku na wielkanocnym stole pojawia się stadko baranków i zająców. Pięknie udekorowane są świetnym upominkiem dla najbliższych. Pieczemy je w specjalnych foremkach. Jeśli nie w kuchni u mamy, to na pewno u babci takie foremki znajdziecie. Moje foremki do pieczenia baranka i zająca składają się z dwóch części. Dobrze wysmarowane masłem i posypane bułka tartą spina się specjalnymi klipsami i powstaje foremka, w którą wlewa się ciasto. Zwierzaki rosną i pieką się w piekarniku do góry nogami. Ciasto jest łatwe w przygotowaniu, ma lekko cytrynowy smak. Zresztą sami spróbujcie.

Dostępna jest część treści. Chcesz więcej? Zaloguj się i rozpocznij subskrypcję.
Kup wydanie papierowe lub najnowsze e-wydanie.

« 1 »
oceń artykuł Pobieranie..