Uciekaj, grypo!
Anna Leszczyńska-Rożek

Uciekaj, grypo!

Anna Leszczyńska-Rożek

MGN 02/2015

publikacja 17.06.2015 14:49

Jak ze smakiem zjeść lub wypić mikstury, które pomogą pozbyć się grypy, przeziębienia czy kaszlu? Nie każdy je lubi, ale każdy może spróbować. To na pewno nie zaszkodzi :)

Czosnek, cebula, imbir – większość nie cierpi tych smaków, choć wiadomo, że są zdrowe. Spróbuję Was przekonać, że czasami warto po nie sięgnąć. Szczególnie wtedy, gdy za oknem biało, a na podwórko z powodu choroby wyjść nie można. Czosnek dzięki swoim właściwościom leczniczym był znany i ceniony już w czasach starożytnych. Jest pomocny przy osłabieniu, przeziębieniu i grypie. Zresztą przydatny jest też przy leczeniu innych chorób. Ma silny zapach i smak – dla jednych to wada, dla innych zaleta. Trudno go jeść bez dodatków, dlatego podaję dwa sposoby na smakołyk z czosnkiem w roli głównej. Pozostałe zdrowe mikstury zawierają cebulę i imbir. Żeby czosnek, cebula albo imbir skutecznie zadziałały, trzeba mikstury przyjmować dość regularnie.

Dziękujemy, że z nami jesteś

To dla nas sygnał, że cenisz rzetelne dziennikarstwo jakościowe. Czytaj, oglądaj i słuchaj nas bez ograniczeń.

W subskrypcji otrzymujesz

  • Nieograniczony dostęp do:
    • wszystkich wydań on-line tygodnika „Gość Niedzielny”
    • wszystkich wydań on-line on-line magazynu „Gość Extra”
    • wszystkich wydań on-line magazynu „Historia Kościoła”
    • wszystkich wydań on-line miesięcznika „Mały Gość Niedzielny”
    • wszystkich płatnych treści publikowanych w portalu gosc.pl.
  • brak reklam na stronach;
  • Niespodzianki od redakcji.
Masz subskrypcję?
Kup wydanie papierowe lub najnowsze e-wydanie.
Pierwsza strona Poprzednia strona Następna strona Ostatnia strona
oceń artykuł Pobieranie..